Hoera! flooreer! bestaat drie jaar :-)

Drie jaar geleden, januari 2014, begon ik aan een groot avontuur: flooreer!. Ik. De vrouw die al 10 jaar fulltime bij dezelfde werkgever werkte en nog nooit echt ergens anders in de keuken had gekeken. De vrouw die niet goed wist wat ze wilde, bang was om fouten te maken en die bovendien nul ervaring had met sales. Genoeg beren op de weg om er vooral niet aan te beginnen zou je denken. Maar ik deed het toch. Omdat ik uit mijn comfortzone wilde. Dat was vast goed voor mijn ontwikkeling. Nou, dat heb ik geweten 😉 !

De vrijheid is heerlijk. Ik kan op de fiets naar kantoor en naar sommige opdrachtgevers (na 10 jaar op en neer karren vanuit Nijmegen naar Utrecht/ Houten, kan ik dat nog steeds enorm waarderen 🙂 ). Mijn kantoor zit in de Smeltkroes. De meest fantastische plek voor een ondernemer in Nijmegen. Met ook nog eens hele leuke kantoorgenoten. Daarnaast lukt het mij om opdrachten binnen te halen en te voldoen aan de verwachtingen van opdrachtgevers. Super tof! Ik ontmoet steeds weer nieuwe mensen en besluit ook zelf met wie ik welke projecten doe in welke tijd. Ik kan mijzelf de vraag stellen of ik er energie van ga krijgen. En ik leer optimaal. Ik leer met verschillende typen mensen omgaan, leer “nee” zeggen, leer nieuwe vakkennis, leer te vertrouwen op mijn eigen intuïtie, leer mezelf beter kennen, leer effectief omgaan met tijd, leer grenzen aan te geven, leer richting te geven aan mijn onderneming en leer nog beter om te focussen.

Daar tegenover staat ook soms de onrust. Ik heb hele goede maanden gehad, waarin ik meer verdiende dan dat ik ooit voor mogelijk had gehouden en het werk amper aankon. En er waren maanden waarop ik het liefst voor de deur van een potentiële opdrachtgever wilde gaan liggen om die opdracht voor over 4 maanden vast binnen te slepen. Dat uitbetaling van facturen meer dan 90 dagen op zich lieten wachten. Dat ik me schuldig voelde naar mijn partner, omdat mijn inkomen fluctueerde. Dat er opdrachtgevers waren die voor een dubbeltje op de eerste rang wilden zitten. En dat geld soms belangrijker was, dan of ik iets leuk vond om te doen.

Het hoort erbij. De vrijheid en de onrust. Ik bloei ervan op, maar soms vervloek ik het ook. Maar ik blijk het nodig te hebben. Als een soort van zuurstof. Want ik leer, ontdek en mag vernieuwend bezig zijn 🙂 . Ik zeg: “Proost! Op naar nog drie, hele mooie, leerzame jaren met flooreer! 🙂 .”.

 

26 thoughts on “Hoera! flooreer! bestaat drie jaar :-)

 1. Jacqueline Bras

  Proficiat Floor! En wat mooi en herkenbaar geschreven. Een digitale proost op de volgende Flooreer jaren.

  reageren
 2. Paul

  Geweldig Floor! Als internet marketeer heb ik met veel tekstschrijvers gewerkt, maar jij bent favoriet. Op nog veel mooie ondernemende jaren 🙂

  reageren
  1. Floor van Sambeek Post author

   Wat een tof compliment Paul! Dankjewel ?! Ensie staat ook in mijn favorieten hoor ☺! En uiteraard voor jullie ook nog mooie jaren met veel nieuwe schrijvers!

   reageren
 3. Wilma

  Een fantastisch verhaal, Floor!
  Heb je geboren zien worden en zien opgroeien. Je hebt je fantastisch ontwikkeld en je omschrijft de weg, de ontwikkeling en de resultaten op een inspirerende manier.
  Ik wens je – mede namens Henny – nog vele x3 jaren met jouw bedrijf.
  Go for it!

  reageren
  1. Floor van Sambeek Post author

   Lieve Wilma, dankjewel voor je mooie woorden! Dat doet goed zeg ?! Fijn dat jullie al je hele leven in dat van mij zijn. Bevoorrecht ?! Dikke ? Ook aan Henny

   reageren
 4. Jos Verleg

  Hoi Floor,
  Van harte gefeliciteerd! Je hebt ons ook geweldig geholpen!Ik weet absoluut zeker dat het je nog beter gaat lukken!
  We spreken elkaar weer! Jos verleg Foto Roos

  reageren
 5. Peter-Paul Broeder

  Gefeliciteerd! Wat leuk om zo iets positiefs te lezen, dit geeft mij (en met mij zeker een hoop anderen) energie en zin in het ondernemerschap. Mijn compagnon en ik staan ook aan het begin van een zelfstandige carrière en we kunnen bijna niet wachten om ook zulke leuke posts te kunnen maken. Ga zo door en stuur over een poosje weer eens zo iets positiefs de wereld in, ik denk dat je er een hoop mensen blij mee maakt.

  reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.