LEGO SERIOUS PLAY

Wanneer zet je de LEGO SERIOUS PLAY methode in?

De LEGO® SERIOUS PLAY® methode wordt ingezet tijdens teamsessies voor het beantwoorden van uiteenlopende organisatievraagstukken. Enkele praktijkvoorbeelden zijn: PERSOONLIJKE ONTWIKKELING; waar krijg je energie van? TEAMBUILDING; het formuleren van teamwaarden. TOEKOMST; wat zijn de missie en visie van je organisatie en welke kansen en bedreigingen liggen er in de toekomst? MARKTONDERZOEK; waar hebben je huidige en/of toekomstige klanten behoefte aan?

Hoe werkt de LEGO SERIOUS PLAY methode?

Aan de hand van specifieke vraagstellingen ga je aan een grote tafel echt letterlijk bouwen met LEGO® blokjes. Individueel en ook in groepsverband. Naast praten, wordt er gebruik gemaakt van je handen om uiting te geven aan je gedachten. De context van je verhaal wordt letterlijk zichtbaar. Het wordt hierdoor veel makkelijker om je boodschap in jouw tempo over te brengen en mensen te laten luisteren. Zonder dat je wordt gestoord in je verhaal door die irritante collega die altijd het hoogste woord heeft of die collega die alleen maar met z’n telefoon bezig is 😉 ! Bekijk hier een casus.

LEGO SERIOUS PLAY NIJMEGENKosten, tijdsduur en materialen

flooreer! is officieel gecertificeerd om als facilitator met de LEGO SERIOUS PLAY methode te werken en is in te huren op basis vanaf €110,- per uur ex. btw. Voorbereiding en nabewerking van de workshops vallen onder het bovengenoemde uurtarief. De duur van een sessie varieert van een dagdeel tot aan twee dagen, afhankelijk van de vraagstelling, en kan incompany of op een externe locatie plaatsvinden. De LEGO® materialen zijn eigendom van flooreer! en worden tijdens de sessies te leen aangeboden.